ponedeljek, 14. junij 2010

Carpe Diem na obali - Carpe diem at the seaside





SLO (For ENG and IT scroll down)

V soboto, 26. junija, (vreme bo v soboto lepo, so obljubili!) se v organizaciji Carpe Diem Cluba dobimo na Primorskem. Pridružite se nam in preživite enkraten dan poln nepozabnih doživetij. Najprej se bomo oglasili pri Vanji Dujcu, proizvajalcu enega najboljših oljčnih olj na svetu, kjer si bomo ogledali njegov oljčni nasad in okušali olja. Za tem se bomo odpravili proti morju, kjer nas bo pričakala Irena Fonda. Njen team nas bo s čolni popeljal na sredo Piranskega zaliva in nam omogočil, da spoznamo njihovo farmo brancinov in školjk, ter nas seznanili z načinom kultivacije, hkrati pa nas bosta vetrc in svežina morja prijetno osvežila. Ladja nas bo naprej popeljala do solin, kjer se bomo seznanili s pridelavo soli in si ogledali muzej. Dan se bo zaključil z večerjo na sami obali, kjer nam bo priznan italijanski kuhar Orlando Bortolami iz restavracije Mediterraneo iz Tamaia pri Pordenonu pripravil izvrstno večerjo. Ob jedeh, ki bodo navdušile še tako razvajene brbončice, boste uživali v odličnih vinih Movia. Ne zamudite te edinstvene priložnosti in preživite z nami dan poln čudovitih razvajanj.

MENU:
Variacija surovega Piranskega brancina.
Bela krema iz bučk na rižu Acquerello s parmezanom in dimljenim brancinom
Solata Fonda
Pečen limonin list z brancinom in limonino krompirjevo kremo
Sladica v kozarčku – tiramisu s pralinatom

Vina Movia:
Puro,
Tokaj,
Lunar

Zbirališče pri Vanji Dujcu: ob 13.00 (Dolga reber 4, Koper)
Čas prihoda v ribogojnico: ob cca. 16h
Pogoj: lepo vreme / v primeru slabega vremena odpade
Dress-code: Casual / sproščeno (če se le da brez visokih pet, po želji kopalke in brisača).
CENA: 80 EUR na osebo (DDV je vključen v ceni)

Cena vključuje voden ogled in degustacijo pri Vanji Dujcu, vožnjo z ladjicami do gojišča in do solin, ogled solin in muzeja, večerjo + vina.

PRIJAVA JE POTRJENA S PLAČILOM. Rok plačila je 23. junij (za plačila iz Slovenije):

Fonda.si d.o.o. Fonda.si s.r.l.
Liminjanska cesta 117
6320 Portorož-Portorse
Slovenija

Namen: Večerja v ribogojnici

TRR pri Banki Koper d.d.: 10100-0039313125
Sklic: 00 26-06-2010

Ker je število mest omejeno, vam svetujemo, da svojo udeležbo čimprej potrdite s plačilom.
Če bo srečanje odpadlo zaradi slabega vremena, vam bomo denar vrnili.



SPANJE V PORTOROŽU: http://www.lifeclass.net/
Za posebno ponudbo za Carpe Diem Club kontaktirajte Majo Križmančič: maja.krizmancic@lifeclass.net.
 


Če bo interes, bo organiziran tudi prevoz iz Ljubljane in nazaj. Za prevoz, da ga najamemo, se mora prijaviti najmanj 7 ljudi. Če vas zanima prevoz, me kontaktirajte osebno. Računam, da bi cena znašala okoli 30 eur na osebo. Plača se ga direktno na zbirališču.



Za nadaljnje informacije: andreja.lajh@gmail.com, 040 255551






IT

Sabato, 26 giugno, il Carpe Diem Club vi vizierà con una splendida giornata al mare sloveno vicino a Portorose. Cominceremo con l'incontro con lo splendido Vanja Dujc, uno dei migliori produttori di olio di olive nel mondo, dopo di che proseguiremo verso il mare dove ci aspetterà Irena Fonda, simpaticissima, nonché direttrice dell'allevamento dei branzini migliori del mondo (Il branzino Fonda). Il suo team ci porterà al mare per conoscere l'allevamento dei branzini e delle cozze e per rifrescarci con l'aria fresca del mare Adriatico. Con le barche proseguiremo anche fino le saline dove conosceremo la produzione di sale e visiteremo il museo di sale. La serata trascorrerà sulla spiaggia dove il bravissimo chef italiano Orlando Bortolami del ristorante Mediterraneo del Tamai - Pordenone, ci vizierà con una cena da non dimenticare. La cena sarà accompagnata dagli ottimi vini di Movia...

MENU:
Crudo di branizino
Bianco di zucchine con il riso Acquerello al parmigiano e branzino affumicato
Insalata di Fonda
Foglia di limone arostita con branzino e crema di patata al limone
Dolce – bicchierino – tiramisu al pralinato

Vini Movia:
Puro
Tocai
Lunar

Incontro da Vanja Dujc: 13.00 (Dolga reber 4, Capodistria)
Arrivo nel allevamento Fonda: alle 16h
L'evento sara nel caso del mal tempo cancellato.
Dress-code: Casual (se possibile senza i tacchi alti, benvenuti a portare anche costumi di bagno e asciugamani).
PREZZO: 80 EUR/persona (IVA e inclusa)
Nel prezzo e incluso: tour guidata e degustazione dal Vanja Dujc, gita con la barca fino al allevamento dei branzini, le saline, la visita del museo di saline, cena + vini)

LA REGISTRAZIONE SARA CONFERMATA SOLO DOPO IL PAGAMENTO. Deadline 21. giugno (per i pagamenti dal estero):

Fonda.si d.o.o. Fonda.si s.r.l.
Liminjanska cesta 117
6320 Portorož-Portorse
Slovenija

Per: La cena nel allevamento

IBAN: SI56101000039313125
SWIFT: BAKOSI2X
Banka Koper d.d., 6320 Portorož – Portorose, Slovenia

Sicome i posti sono limitati vi consigliamo di confermare la vostra registrazione con il pagamento prima possibile. Nel caso se il evento sara cancellato per il brutto tempo vi ritorneremo il valore del vostro pagamento.



DORMIRE A PORTOROSE: http://www.lifeclass.net/
Per la offerta speciale per Carpe Diem Club contattate Maja Križmančič: maja.krizmancic@lifeclass.net .



Informazioni: andreja.lajh@gmail.com, +386 40 255551





ENG

On Saturday, 26th of June, Carpe Diem Club will take you to the slovene seaside where first we will get to know one of the best olive oil producers worldwide - Vanja Dujc - and taste his excellent olives and olive oils. After that we will proceed to the sea and meet Irena Fonda, director of the Fonda fishfarm. Her team will take us with the boats to the sea where we will see the cultivation of the seabasses and mussels and visit of the salines and salines museum. In the evening we will enjoy a wonderful dinner right at the beach, prepared by excellent italian chef Orlando Bortolami. At the dinner will be served wines of the most famous slovene wineproducer - Movia. Be with us and spend an unforgettable day.

MENU:
Raw seabass variations
The white of the zucchini with Acquerello rice with parmigiano and smoked seabass
The Fonda salad
Baken lemon leaves with seabass and potatoes with lemons
Tiramisu with pralinato

Movia wines:
Puro,
Tocai,
Lunar.

Meeting point at Vanja Dujc: 13.00 (Dolga reber 4, Koper)
Arrival at the Fonda family: cca. 16h
In the case of bad weather the event will be cancelled.
Dress-code: Casual (if possible without high heels - you can bring also swimmingsuite and towel).
PRICE: 80 EUR/person (VAT is included in the price)

Price includes guided tour at the olive oil producer and degustation of olive oils, boat trip to the fish farm in the Adriatic sea, to the salines and the salines museum, dinner + wines

REGISTRATION WILL BE CONFIRMED WITH THE PAYMENT. Payment deadline is 21st June (for payments from abroad):

Fonda.si d.o.o. Fonda.si s.r.l.
Liminjanska cesta 117
6320 Portorož-Portorse
Slovenija

For: the dinner at the fishfarm

IBAN: SI56101000039313125
SWIFT: BAKOSI2X
Banka Koper d.d., 6320 Portorož – Portorose, Slovenia

Since the places are limited we suggest you to confirm your registration with the payment as soon as possible.
In the case of bad weather we will return you the money.



SLEEPING IN PORTOROSE: http://www.lifeclass.net/
For a special offer for Carpe Diem Club contact Maja Križmančič: maja.krizmancic@lifeclass.net.
 


If there will be enough interest (at least 7 interested persons) we will organise transport from Ljubljana to the event and back. It should cost around 30 eur/person and would be payed directly at the meeting point. For details about transport contact me asp.



For further informations: andreja.lajh@gmil.com, +386 40 255551