sreda, 10. marec 2010

16. 4. 2010: La Subida (Joško Sirk, Alessandro Gavagna & Co.- Večerje velikih mojstrov kulinarike








(sotto segue l'invito in italiano - for informations in english please contact andreja.lajh@gmail.com)


V toplem objemu sončnih žarkov, ko pomlad zunaj že kima,

dvignimo čaše penine,

friko in pršut Gigija Zualda

za začetek pri mizi pokusimo

artičoke po pomladi dišeče,

za njimi pa takoj so že na vrsti

ulivanci, s tem, kar nam je narava že prinesla

in

mali poitalijančeni žlikrofi.

Ob žlahtnem vinu pa si privoščimo

pegatko, ki je zadremala med poklco

pa še

srno v pomladanski obleki.

V slovo pa naj vas pospremijo sladke misli iz naše kuhinje.

Iz kleti,

Montsclapade Brut Dorigo

2008 Collio Pinot Bianco Anzelin

2008 Collio Bianco Edi Keber

2003 Anfora Bianco Breg Gravner

2001 Collio Merlot Carlo di Pradis

2006 Colli Or. Verduzzo Dorigo


Pri Subidi, v petek, 16. aprila 2010 ob 19.30


Na naše prvo druženje za bogato obloženo mizo vas vabimo v Cormons, kjer se srečujeta tradicija Joška Sirka in z Michelinovo zvezdico ovenčana inovativnost Alessandra Gavagne ter bogata kultura in tradicija Italije in še posebej Furlanije, s tradicijo Slovenije. Ta stičišča so kot nalašč za tkanje novih povezav med ljudmi obeh dežel in za zbliževanje vseh nas živećih v regijah Alpe-Adria. Srečajmo se ob odlični hrani in pijači in spletimo vezi novih prijateljstev in poslovnih sodelovanj.

Večerja se začne ob 19.30 z aperitivom, dobrodošli pa ste, da se nam pridružite že ob 18h ter si skupaj z nami ogledate tudi celotno posestvo.

Cena večerje, ki vključuje tudi vsa zgoraj navedena vina, je 70,00 eur na osebo (specialna cena za naš prvi tovrstni dogodek), rezervacija pa je potrjena s plačilom na račun do najkasneje 13. aprila. (plačilne koordinate so na dnu - pod vabilom v italijanščini)

PREVOZ: Iz Ljubljane (in nazaj) bo organiziran prevoz. Skupen prevoz ni dobrodošel le zato, ker lahko tako mirno uživate v vinih, ki bodo spremljala večerjo, ampak nudi tudi možnozt za navezovanje stikov ter prijeten klepet že med vožnjo. Cena prevoza bo znašala 25 eur na osebo. Odhod iz Ljubljane bo ob 16h. Avtobus se plača ob odhodu.

Za nadaljnje informacije glede plačila, prevoza in rezervacij: andreja.lajh@gmail.com
040 255 551



________________________________________________________________


Aperitivo di Spumante Bjana Brut con il Frico di Montasio, Sottile,

da Sgranocchiare, il Prosciutto dei D’ Osvaldo, leggermente Affumicato,

il vanto di Cormons e Piccoli Stuzzicchini

I Carciofi, per Depurarsi…

I Girini, Briciole di Pasta Buttata. E la Primavera è Servita!

I Tortelli dai Mille Sapori.

Il Fresco dei Primi Pomodorini

La Faraona che Pascola nello Sclupit

Sorbetto Profumato

Il Capriolo a Spasso nel Preval

I Dolci Saluti della Nostra Cucina

I Biscotti della Nonna

Dalla Cantina,

Montsclapade Brut Dorigo

2008 Collio Pinot Bianco Anzelin

2008 Collio Bianco Edi Keber

2003 Anfora Bianco Breg Gravner

2001 Collio Merlot Carlo di Pradis

2006 Colli Or. Verduzzo Dorigo


La Subida, Venerdi, 16 Aprile 2010 alle 19.30


Per il nostro primo incontro di alta cucina, siete gentilmente invitati a Cormons dove la tradizione di Joško Sirk incontra l’innovazione. Con il grande chef Michelin, il pluri premiato Alessandro Gavagna, si uniranno la cultura gastronomica italiana e slovena per fare nascere delle nuove storie di gusti e di aromi. Un posto giusto per far incontrare la gente dei due paesi, che appartengono entrambi alla regione Alpino-Adriatica. Un modo per costruire nuove amicizie e collaborazioni professionali per godere della bellezza dei luoghi e per lasciarci viziare dalle specialità della regione.

La cena inizierà con un aperitivo alle 19.30, ma sarete i benvenuti già alle 18.00 per fare con noi una passeggiata per conoscere i meravigliosi dintorni.

Il prezzo della cena (con pregiati vini inclusi) è di 70 euro a persona. Un prezzo speciale per il nostro primo incontro.

Prenotazione obbligatoria con pagamento entro e non oltre il 12 Aprile.


Per ulteriori informazioni:

andreja.lajh@gmail.com
TEl. +386 40 255 551
o
info@lasubida.it (per la cena Carpe Diem)
Tel. +39 (0) 481 60531


______________________________________________________________

Coordinate per il pagamento / Plačilne koordinate:

CREDITO COOPERATIVO DI LUCINICO, FARRA E CAPRIVA
FIL. DI CORMONS
IT96 HO86 2264 5500 0300 0002 313
BIC:CCRTIT2T96A

PER/ZA: La cena/večerja CARPE DIEM CLUB

La Subida snc
Loc. Monte, 22
34071 Cormons-GO (Italia)

______________________________________________________________


www.lasubida.it
www.acetosirk.it
www.friuliviadeisapori.it

______________________________________________________________


JOIN CARPE DIEM CLUB at Facebook for more!